Cafe Pascalin

Пријатен вкус

Зборот “kafe” има потекло од арапскиот збор “kahhwat el-bun”, кој го скратија само на „кахва“. Турците го нарекле „kahve“, по што Холанѓаните го направија „koffie”,се додека конечно не се преведе на англиски како „coffee“.

Бетовен бил толку стравствен кон кафето, така што броел точно по 60 зрна кафе за шолја кафе, кога го подготвувал истото

Cafe Pascalin

Pascalin

КАФЕ

Неколку фасцинантни факти околу кафето

Кафето го зајакнува имунитетот

Кафето го намалува стресот

Кафето поттикнува губење на тежината

Cafe Pascalin

Дознајте повеќе за нашата компанија

за нас